☰
  • Log på
  • Udskriv
  • Sitemap
image
  • Forside
  • Om LAG Thy-Mors
    • VISION
    • Indsatsområder
    • Den lokale udviklingsstrategi
    • Bestyrelsen
  • Søg tilskud
    • Hvordan søger jeg støtte
    • Ansøgningsfrister og orienteringsmøder
    • Krav til ansøgning
  • Støttede projekter
    • Projekter 2014 - 20
Støttede projekter
  • Projekter 2014 - 20
    • Projekter 2015
    • Projekter 2016
    • Projekter 2017
    • Projekter 2018
    • Projekter 2019

Projekter 2017

Følgende LAG projekter blev indstillet til støtte

1. ansøgningsrunde 2017:

Moseriet – lokale råvarer til børn
Ansøger: Moseriet ApS, Nykøbing Mors.

Etablering af virksomhed der skal producere grød/mos/smoothie til børn. Produkterne produceres af lokale råvarer. Produkter der bygger på gamle traditioner, pakket på nyeste generation af emballage; klemmeposer, som har unikke egenskaber i forhold til konservering, brugervenlighed og hårdførhed.
Indstilling kr. 115.300. 

Etablering af THYA
Ansøger: Alice Bisgaard, Thisted.

Etablering af THYA - en kombineret detail- og engrosvirksomhed, der skal markedsføre og sælge de mange spændende kulinariske specialprodukter fra Thy og Mors. Virksomheden skal bl.a. udbygge kendskabet til produkter fra Thy og Mors - til gavn for den økonomiske udvikling i området, skabe et oplevelsessted for turister og styrke udviklingen i Hanstholm generelt og specifikt i Hanstholm Centeret.
Indstilling kr. 114.135.

Etablering af Gaard Bageriet i V.Hvidbjerg Mors
Ansøger: Gaard Bageriet, Vester Hvidbjerg
På slægtsgården i V.Hvidbjerg, Mors etableres et gård-bageri , hvor produktionen adskiller sig fra den almindelige bager. Der er fokus er på rene, lokale råvarer, høj kvalitet og professionelt hjemmebag. Her skabes højkvalitetsprodukter som i gamle dage med råvarer fra egnen.
Indstilling kr. 102.144.

Natur-Turisten
Ansøger: Hanstholm Camping ApS, Hanstholm

Projektet er etablering af faciliteter der understøtter campingpladsens nye koncept ”Natur-turisten” Konceptet dækker faciliteter til nye camping-gæster med nye behov, samt faciliteter til autocampister. Der er tale om en række forskellige tiltag fra grillhuse og shelter-hytter til solfangeranlæg.
Indstilling kr. 300.000.

Kulturmøde app. vers. 2.0
Ansøger: S/I Kulturmødet Mors, Nykøbing Mors
Videreudvikling af Kulturmøde app’en med nye funktioner, som ”Hvad sker der NU” også skabe overblik og guide de mange besøgende ved Kulturmødet. App’en bliver fremadrettet en vigtig brik for kvaliteten i de oplevelser, som gæsterne får under besøget. Derudover vil der ske en række grundlæggende tekniske ændrer, bl.a. omlægning til ny database og en væsentlig forbedring af hastigheden.
Indstilling kr. 90.000.

Synliggørelse af slagterforretning i Hanstholm
Ansøger: Skjoldborg Slagterforretning, Thisted
En del af gangarealet foran butikken omdannes til salgsområde og dermed skabe en mere synlig forretning, samtidig omdannes det nuværende salgsområde til forbedring af produktions- og lagerfaciliteterne. Ombygningen vil skabe en bedre købeoplevelse for kunderne og medvirke til en udvikling af Hanstholm Centeret.
Indstilling kr. 63.123

Udvikling af Morsø Oliemølle
Ansøger: Morsø Oliemølle ApS, Erslev
Virksomheden udvides med et testkøkken til udvikling af nye produkter og øget marketing i forbindelse med lancering af de nye produkter, f.eks. udvikling af en "forhandler pakke" og deltagelse på relevante messer.
Indstilling kr. 160.270

2. ansøgningsrunde 2017 - under udarbejdelse

3. ansøgningsrunde 2017 

SpotOn Thy
Ansøger: SpotOn Media, Nykøbing.
Indstilling: kr. 200.000.-

Udvidelse af forretningsaktiviteter, ved at udgive et nyt lokalt magasin som husstandsomdeles i Thy. Magasinet skal som et minimum indeholde 25% lokalt redaktionelt stof, resten skal være lokale annoncer. Magasinet vil udkomme en gang hver måned.

Naturcenter Tved Gl. Skole
Ansøger: Biologisk Forening for Nordvestjylland, Thisted
Indstilling: kr. 71.439.-

Projektet skal omdanne Tved Gl. Skole fra privatbolig til naturcenter. Der skal i Tved Gl. Skole skabes egne rammer og den skal være hjemsted for Biologisk Forening og deres aktiviteter, så foreningens aktiviteterne kan afholdes samme sted, derudover bliver det bygget/ombygget en del udendørs faciliteter f.eks. shelters, udekøkken, multtoilet og bålplads.

Kunstnerlejligheder og værksteder i Det nordatlantiske Fyr i Hanstholm
Ansøger: Fonden Det Nordatlantiske Fyr Hanstholm, Hanstholm (genindstilling fra 2. runde 2017)
Indstilling: kr. 100.000.-

Projektet er del af en større renovering for at virkeliggøre en ny anvendelse af Hanstholm Fyr. Fyrkom-plekset omdannes til et mødested for fagfolk og lokale kræfter, der sammen udforsker og formidler forholdet mellem natur, kultur, kunst og menneske. Projektet understøttes med midler til indretning af lejligheder og værksteder.

Opstart af Midtmors e-sport
Ansøger: Midtmors Sportsforening, Erslev
Indstilling: kr. 266.217.-

Som en del af et større projekt med udvikling og udvidelse af Midtmors Sport sættes i fra 1/8 2017 strøm til Midtmors e-Sport. Midtmors Sportsforening ser store muligheder i at inddrage e-Sport i deres i forvejen store udbud af aktiviteter, da de forventer at kunne ramme brugere, som de ikke i forvejen har fat i. Her tænkes primært på unge mennesker, som i dag ikke har et fysisk socialt netværk i form af en fritidsaktivitet. Målet er ved hjælp af e-Sport at integrere dem i foreningslivet og dermed give dem en god social ballast.

Strømpehuset – et landsbyfyrtårn
Ansøger: Morsø Kommune, projektet er i Øster Assels
Indstilling: kr. 79.300.- (genindstilling af projekt fra 2. runde 2017)

Strømpehuset - et landsbyfyrtårn - Indretning butik, galleri og en lille intim café. Derudover indrettes Bed and Breakfast med 9 sengepladser. Strømpehuset henvender sig både til lokale borgere på Sydmors og til besøgende og turister, som ønsker oplevelser, hvor det helt særlige og lokale kendskab til egnen og dennes historie, er i centrum.

Styreenhed til hø-tørring
Ansøger: MK-FARM, Viborg (projekt gennemføres i Thy) 
Indstilling: kr. 90.400.- (genindstilling af projekt fra 4. runde 2016)

Udvikling af styreenhed der vil forenkle/optimere måden hvorpå man styrer lufttilførsel ved lade tørring af hø, enheden tager højde for mængden af fugt i hø contra mængden af fugt i den omgivende luft. 

Følgende FLAG projekter blev indstillet

1. ansøgningsrunde 2017

Udvikling af Næssundfærgens kulturformidling og udflugtsforretning
ansøger: Næssundfærgens Venner, Øster Assels 
Indretning af formidlingsrum af færgens og færgedriftens historie i det tidligere passagerrum under dæk. Over dæk skal der skabes et dæks-ly til brug i udflugts-forretningen.
Indstilling kr. 150.000. 

2. ansøgningsrunde 2017 - under udarbejdelse

3. ansøgningsrunde 2017

Fisketuren går til Limfjorden
Ansøger: Limfjordsrådets Sekretariatet, Nørresundby
Indstilling kr. 332.650.-

Det er projektets formål at bruge lystfiskerturisme som drivkraft for vækst og udvikling ved at gøre Limfjorden til en attraktiv destination for lystfiskere. Limfjorden har de perfekte rammer til lystfiskeri, men turistbranchen påpeger, at der mangler produkter i form af services og oplevelsestilbud, før limfjordslandet kan markedsføres som feriedestination for lystfiskere. På samme måde, som man på skiferier tilbydes en bred palet af services og oplevelsestilbud som skileje, liftkort, skiskole, guider mm. skal turister ved Limfjorden tilbydes produkter relateret til lystfiskeri. Projektet skal facilitere en proces, hvor virksomhederne omkring Limfjorden udvikler tilbud til lystfiskerturister og projektet skal informere og inspirere til lystfiskeri i Limfjorden. Med udgangspunkt i Vilsund som forsøgsområde og en række støttepunkter i FLAG-området udvikles og promoveres det lokale lystfiskeri og de lokale service- og oplevelsestilbud i tæt samarbejde med erhvervsaktørerne.
Et turisme samarbejdsprojekt der vil benytte lystfiskerturisme som drivkraft for vækst og udvikling ved at gøre Limfjorden til en attraktiv destination for lystfiskere.

Forarbejdning af EPS recycling til PS granulat
Ansøger: AR Tranberg, Hanstholm
Indstilling kr. 647.592.-

AR Tranberg APS indsamler pt. flamingo i form af fiskekasser fra fiskeindustrien primært i Danmark, Sve-rige, Holland og Frankrig. Flamingoen presses i baller og sendes i dag til videre forarbejdning i Spanien og Kina. Formålet med dette projekt er at skabe arbejdspladserne i Hansholm hvor råvaren(Flamingo) er til-stede og hvor handelsstrukturen i fiskeindustrien gør den tilgængelig. Planen er at forarbejde flamingoen (der først er presset til EPS blokke) til plast granulat, der efterfølgende kan bearbejdes til f.eks. bildele, senere kan det komme på tale at producere nye fiskekasser af materialet. Projektet skaber 4 jobs fra første dag og senere flere.

Kontorfællesskab i Vorupør
Ansøger: Surf@Work IVS, Vorupør
Indstilling kr. 75.000.-

Surf & Work Vorupør (tidligere Silicon VØ), er et møde- og opholdssted for lokale beboere og turister i og omkring Vorupør, hvor man kan sidde og udvikle sin virksomhed i samspil med andre kreative, multidisci-plinere, energiske beboere. Det er et kontorfællesskab med fokus på bæredygtighed, både ift klimaet samt stedets og beboernes forretningsmodeller. Idéen er at skabe et samlingssted for iværksættere, innovative og kreative sjæle i hjertet af Thy, hvor man kan blive en aktiv del af et fællesskab enten deltid eller fuldtid og udvikle sin forretning-/forretningsidé. På sigt skal stedet åbnes op for konferencer, foredrag mv. for or-ganisationer, der ønsker at holde deres arrangement i unik natur, med mulighed for at kombinere sit event med aktiv sport.



LAG Thy-Mors | Holgersgade 5A | 7900 Nykøbing | Tlf.: 20 55 33 43 | E-mail: info@lag-thymors.dk